Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

App VS hjemmeside

Kom i gang med en god hjemmeside.. WordPress er et godt solidt og ikke mindst meget brugervenligt system at kaste sig ud.. er du usikker.. kan du også her få lov købe dig fattig i undervisning og support. Du kan også vælge den support der er indbygget i WordPress. Der er i dag næsten 800 grupper der hjælper til med at supporter og hjælper som frivillige i WordPress regi og uanset hvor du bor.. der en gruppe inden for rækkevidde af dig.

I Danmark kender jeg til disse officielle grupper:  Aalborg, Viborg, Aarhus, Herning, Sønderborg, Odense og København.

Selv er jeg en af de frivillige der arbejder i WordPress regi selv om jeg har mange ting jeg gerne vil hjælpe med ..så er netop WordPress nok “mit” hjertebarn. 

Det er gratis at bruge disse grupper og du vil næsten altid finde en der kan hjælpe dig videre med din side.

Går du og overvejer at investere i en App til din virksomhed, forening eller lokalsamfund..

Så tænk nøje over hvad det er du vil bruge den til..

Fordele

  1. En App er rigtig god hvis du gerne vil kommunikere med en meget lille gruppe mennesker.. 
  2. Den virker kun på en de medier den er installeret på alle andre er den usynlig for 

Ulemper

  1. Man skal have den installeret for at få adgang til nyheder.
  2. Nyheder kan ikke ses af andre end bruger af App’en.
  3. Man kan ikke bruge en app til at annoncere nyheder og events på, hvis det skal nå ud til mange. 
  4. Man skal bruge dobbelt tid på at indtaste de samme ting da der samspillet mellem facebook, app, og hjemmeside fungere dårligt 
  5. Nyheder og begivenheder er ikke søgbare på Google..

Jeg har kigget lidt på det system som minlandbys tilbyder..jeg kan se at en mindre by i Herning Kommune har valgt at investere i at bruge dem. De er nu fuldstændig usynlige for alle andre.. ingen kan google hvad der sker..  det er kun omegnsbyerne der sker noget i 

Hvor meget betyder det at vi er synlige på nettet. Sidder “du” i det nogle kalder UdkantsDanmark så kommer det til at gøre en forskel hvis du kommer med , når noget googler arrangementer / event’s i dit område.

Herning kommune started for nogle år siden et Projekt op med en fælles platform til landsbyernen for at sikre at alle kunne hjælpe hinanden. De valgte et opensource CMS der hedder Umbraco.  Inden projektet blev søsat var det allerede en forældet løsning der ikke rigtig er responsiv dvs.det kan vise rigtig på en mobil / tablet. de fleste ved også at besøger man siden så får man en advarsel på at siden ikke er sikker. da der ikke er noget SSL certifikat på siden. 

WordPress er #1 når det gælder synlighed
Bliv set af Google

Desværre er det ikke let at lave opdateringer på Umbraco og i modsætning til WordPress kan det ikke opdateres til nye standarder. Så man er fanget på den version man startede på.

Det betyder så også at vores status i landsbyerne hos google kommer til at figurere langt under hvad der ellers sker i Herning området. og det bliver ikke bedre af at det vise for dårligt på en mobil platform. 

WordPress formår at få de lokale nyheder på forsiden.
De begivenheder jeg har haft fingre i bliver synlige

Mange har stirret sig blinde på Facebook og mener at det er her de skal gøre sig selv synlig.. og vil kun bruge facebook til deres arrangementer.. det er bare ikke ret godt til at nå længere ud end den lille flok der er interesseret i hvad der foregå..  men til gengæld får du en masse betalt reklame i af døren her. 

Har man en offentlig FaceBook side vil  begivenheder der er oprettet der, kunne ses på Google

Jeg har også set et par landsbyer smide penge i at komme på en App, men igen det er jo kun møntet på den der lige tilfældigvis har den pågældende App og igen er en meget lille kreds den når ud til.  Jeg har set lidt på opbygning de har lavet på det. De forskellige events og nyheder kan tilgås via deres hjemmeside.. Men bliver desværre ikke indekseret af søgemaskiner.  

I Herning kommune er byen Snejbjerg kommet med på Minlandsby,s App og er blevet aldeles usynlig. Det eneste der er synlig nu er de foreninger der har en hjemmeside.og det flow af nyheder der måttet være kommer ikke længere end til de få i byen der bruger minlandsby’s app  

Men hvilken løsning skal man så bruge som lille landsby, forening.. vil man kun bruge et medie.. så er den bedste løsning stadig en hjemmeside.. Der er så mange der indvender at den skal vedligeholdes .. Det skal facebook og en app også. på facebook har du ikke helt styr på at alle kan se dine opslag. og ligesom med en app er den heller ikke ret gode venner med google.

Leave a Reply

Scroll til toppen

Send mail

Øg dit salg

Nyhedsbrev